De apatiska, sidan 590. Citat 2

Lise Tamm är kammaråklagare och ansvarade för utredningarna kring de polisanmälda familjerna med apatiska barn. Tamm påstod i en debattartikel i DN att Tamas konsekvent hade felciterat henne genom ”systematiska förvrängningar och förfalskningar”.

Men åklagaren ljög, hennes citat är korrekt återgivna. Här kan du se en genomgång av samtliga citat av Tamm i ”De apatiska”. Du kan både se utskrifter av intervjuerna – och lyssna till dem.

 

”De apatiska” sidan 590: Citat 2

”Hon litade helt enkelt inte på dem; varken på Bernice Aronsson, Lotta Wiberg, de ansvariga inom socialtjänsten eller de övriga barnläkare som vårdade de anmälda barnen.

»Dom har inte haft förståelse för vårt jobb och dom har varit väldigt kritiska till att vi över huvud taget undersökte dom här familjerna. Och då tycker jag inte att man är neutral«, säger Lise Tamm med hetta i rösten.

 

Utskrift av intervjun

GT: Tror du verkligen, att en barnläkare inte skulle anmäla det för att han…?

LT: Självklart skulle han anmäla det, om han hade sett ett fall av förgiftning. Absolut, självklart. Men det har inte varit något fall, vi har inte, i vår undersökning …..

GT: Men det är därför  jag blir lite förvånad när du säger att ni är dom enda som har varit neutrala i det här? Jag har full förståelse för att du tycker, att du har gjort ett bra jobb, men…

LT: Men dom, dom tycker ju, dom har inte haft förståelse för vårt jobb, dom har ju varit väldigt kritiska att vi över huvud taget undersökte dom familjerna. Och då tycker jag inte att man är neutral.

 

Här kan du läsa – och lyssna till – Tamms övriga citat i ”De apatiska”:

Tillbaka till Debatten om ”De apatiska”